Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 -

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: «Η Κύπρος εθνική μας υπόθεση» – Ακατάλληλη πλέον η λύση της ΟμοσπονδίαςΤο μοντέλο ομοσπονδίας δεν είναι πλέον κατάλληλο για την Κύπρο, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Russian Foreign Ministry/via Reuters), επισημαίνοντας ότι η Τουρκία στηρίζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των ενεργειακών πηγών του νησιού.

«Εθνική μας υπόθεση»

Σε μήνυμά του στο τουίτερ με τίτλο «Η Κύπρος εθνική μας υπόθεση – η επιχειρηματική, ανθρωπιστική και αποτελεσματική εξωτερική μας πολιτική» ο τούρκος υπουργός σημειώνει:

«Τονίσαμε μαζί με την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι το μοντέλο λύσης της ομοσπονδίας, που δοκιμάστηκε εδώ και μισό αιώνα, δεν είναι πλέον κατάλληλο».

«Υποστηρίξαμε σθεναρά το όραμα της τδβκ στη λύση δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας» συνεχίζει, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Το άνοιγμα των Βαρωσίων

«Διασφαλίσαμε η τδβκ να γίνει αποδεκτή ως μέλος παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Ετσι η τδβκ έγινε δεκτή σε διεθνή οργανισμό με το συνταγματικό της όνομα για πρώτη φορά.