Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

«Προειδοποιητική βολή στην Ελλάδα»: Δώρο στον Ερντογάν η... πολιορκία της Ρόδου από τους Οθωμανούς



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή πάρκο στον δήμο Ουμρανίγε της Κωνσταντινούπολης.

Η πολιορκία της Ρόδου

Εκεί, μετά την ομιλία που του απηύθυναν, ο τοπικός δήμαρχος, ο οποίος ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα AKP, χάρισε στον τούρκο πρόεδρο πίνακα που αναπαριστά την πολιορκία της Ρόδου από τους Οθωμανούς το 1522, σύμφωνα με τα tourkikanea.

Οπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εξόριστος τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρόκειται για «προειδοποιητική βολή» προς την Ελλάδα από τον «ετοιμοπόλεμο Ερντογάν που συνεχίζει να ονειρεύεται νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις».

 

Ο τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ είναι διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor», η οποία έχει προβεί σε σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες τούρκο πρόεδρο και την κυβέρνησή του.

Το «Nordic Monitor» έχει ασχοληθεί και με περιπτώσεις που, έμμεσα ή άμεσα, αφορούν την Ελλάδα.

Ο Μποζκούρτ ζει στη Σουηδία, όπου έχει λάβει πολιτικό άσυλο από το 2016, όταν η τουρκική κυβέρνηση, ξεκίνησε άνευ προηγουμένου καταστολή σ’ ανεξάρτητα και επικριτικά μέσα ενημέρωσης, κλείνοντας σχεδόν 200 από αυτά, και φυλακίζοντας εκατοντάδες δημοσιογράφους και εργαζόμενούς τους.

Εχει δεχτεί πολλές απειλές για τη ζωή του και πέρυσι τον Σεπτέμβριο τραυματίστηκε όταν άγνωστοι του επιτέθηκαν στη Στοκχόλμη.