Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πράσινο φως από την Τουρκική Βουλή για εισβολή στη Συρία



Η Βουλή ενέκρινε το αίτημα του Ερντογάν. Παρατείνεται η εντολή στρατιωτικών επιχειρήσεων ως τις 30/10/2020. Στόχος οι εκκαθαρίσεις σε Συρία και Ιράκ. Πανέτοιμες δηλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας.
Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Τρίτη την εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2020.

την εξουσιοδότηση είχε ζητήσει από τη Βουλή ο Ερντογάν για να έχει λυμένα τα χέρια και τυπικά για την επικείμενη εισβολή στη Συρία.

Η απόφαση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για την στρατιωτική επιχείρηση στην Νοτιοανατολική Συρία, στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που η Άγκυρα αποκαλεί «ζώνη ασφαλείας».

«Ο καθορισμός μιας ζώνης ασφαλείας είναι βασικός για την ασφάλεια της Συρίας, για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε το Υπουργείο.

«Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρομοκρατών στα σύνορά μας. Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.