Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πολυτελές δείπνο σε τροχόσπιτο



Μια σχολή μαγειρικής στη βόρεια Γερμανία έχει μετατρέψει τα «γεύματα πάνω σε τροχούς» σε κάτι μοναδικό, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του μερικού lockdown. Προσφέρει δείπνα υπό το φως των κεριών για όσους θέλουν να φέρουν το δικό τους τροχόσπιτο και να δειπνήσουν σε αυτό.


REUTERS/FABIAN BIMMER
 

Οι ενδιαφερόμενοι πηγαίνουν στον χώρο στάθμευσης της σχολής μαγειρικής Neumuenster, και το τραπέζι στρώνεται με λευκά τραπεζομάντιλα, κεριά, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, ώστε να μπορούν να ζήσουν την εμπειρία ενός πολυτελούς δείπνου στο πίσω μέρος του φορτηγού τους.


REUTERS/FABIAN BIMMER
 
 

Οι σερβιτόροι φορούν μάσκες και μεταφέρουν το κάθε πιάτο στο τροχόσπιτο, ζεστό από την κουζίνα και προσφέρουν πιάτα από πάπια, βόειο κρέας ή άλλες λιχουδιές.

Η Γερμανία επέβαλε lockdown στις αρχές Νοεμβρίου, κλείνοντας μπαρ και εστιατόρια, αλλά επέτρεψε στα σχολεία και τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά.

Τα εστιατόρια επιτρέπεται να προσφέρουν γεύματα σε πακέτο, αλλά για πολλά άτομα αυτό σημαίνει ότι τρώνε από πλαστικά σερβίτσια και όχι από κανονικά πιάτα.


REUTERS/FABIAN BIMMER

Picture taken November 27, 2020. REUTERS/Fabian Bimmer

Τα δείπνα σε τροχόσπιτο στη σχολή μαγειρικής έχουν κρατήσεις μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά η ιδιοκτήτρια Μπετίνα Ζάιτς είπε ότι σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις προσωπικού.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού την άνοιξη έπρεπε να αφήσουμε κάποιους από το προσωπικό να φύγει. Αλλά τώρα υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για το δείπνο αυτοκινούμενου αυτοκινήτου που είμαστε υποστελεχωμένοι», είπε.