Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισόβια κάθειρξη στον Ρώσο στρατιώτη που σκότωσε άμαχο



Ισόβια κάθειρξη. Αυτή είναι η ποινή που δόθηκε στον 21χρονο Ρώσο στρατιώτη, Vadim Shishimarin, που δικαζόταν στο Κίεβο για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο 21χρονος ομολόγησε την ενοχή του, ότι πυροβόλησε εναντίον ενός αόπλου άνδρα στις 28 Φεβρουαρίου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Οι εισαγγελείς της Ουκρανίας δήλωσαν ότι ο στρατιώτης ήταν μεταξύ τεσσάρων άλλων Ρώσων στρατιωτικών που πυροβόλησαν και έκλεψαν ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο για να διαφύγουν αφού το στράτευμά τους είχε γίνει στόχος των ουκρανικών δυνάμεων.

Όταν έφτασαν στην Chupakhivka, η οποία βρίσκεται περίπου 200 μίλια ανατολικά του Κιέβου, είδαν έναν άνδρα να κάνει ποδήλατο και να μιλά στο τηλέφωνό του.

Όπως είπαν, ο Σισιμαρίν έλαβε εντολή από άλλο στρατιώτη να σκοτώσει τον πολίτη για να τον αποτρέψει από το να σημάνει συναγερμό που βρίσκονταν στο χωριό.

Στη συνέχεια, σκότωσε τον άμαχο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, αφού τον πυροβόλησε αρκετές φορές στο κεφάλι από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου.

«Μου διέταξαν να πυροβολήσω. Πυροβόλησα έναν. Έπεσε. Και συνεχίσαμε», ισχυρίστηκε ο ίδιος.