Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ποιος είναι ο Ιταλός φαρσέρ που… «πέθανε» τον Κάρολο Παπούλια



Ένας Ιταλός φαρσέρ που συστήνεται ως δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος που «πέθανε» τον Κάρολο Παπούλια, και μάλιστα διά στόματος -υποτίθεται- Παναγιώτη Πικραμένου.

Όλα άρχισαν πριν από δύο ημέρες όταν έκανε την εμφάνισή του στο Twitter ένας λογαριασμός που δήθεν ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο. Μέσω αυτού του λογαριασμού ο Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντε Μπενεντέτι ανακοίνωσε πως «ο Κάρολος Παπούλιας πέθανε σε ηλικία 90 ετών».

Αμέσως προκλήθηκε πανικός στα δημοσιογραφικά γραφεία: Πολλές ιστοσελίδες, δίχως τη στοιχειώδη διασταύρωση ανέβασαν την είδηση ως «έκτακτη». Άλλοι, συνάδελφοι πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον δήθεν λογαριασμό του κ. Πικραμμένου και δεν έδωσαν περαιτέρω βάση.

Ώσπου, ο ίδιος ο Ντε Μπενεντέτι ανακοίνωσε πως η ανάρτηση περί του δήθεν θανάτου του πρώην ΠτΔ ήταν φάρσα, με αποτέλεσμα να δεχθεί πλήθος αρνητικών σχολίων από χρήστες του Twitter.

Μετά το σχετικό σούρουρο που προκλήθηκε, το γραφείο του κ. Πικραμμένου τόνισε πως ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Ποιος είναι ο δαιμόνιος Ντε Μπενεντέτι

Οι «δολοφονίες» διασήμων προσώπων είναι μια από τις πιο αγαπημένες φάρσες του Ντε Μπενεντέτι. Πριν περίπου έναν χρόνο, ο ίδιος, είχε δημιουργήσει λογαριασμό της πρώην υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά και είχε ανακοινώσει το «θάνατο» του γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Άλλα θύματα του εν λόγω «φαρσέρ» ήταν ο Πάπας, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Μάλιστα, το 2012 μια ψευδής ανάρτηση τον «θάνατο» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2012, ήταν αρκετή για να προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.