Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πεζοπόρος έσπασε χέρι και πόδι και σερνόταν για δύο μέρες για να σωθεί



Ο 54χρονος Αυστραλός πεζοπόρος Νιλ Πάρκερ έπεσε από ύψος έξι μέτρων από έναν καταρράκτη με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι και τον καρπό του και επί δύο ημέρες να σέρνεται μέσα από μια περιοχή με θαμνώδη βλάστηση προτού διασωθεί.

Ο Πάρκερ δήλωσε σήμερα ότι περπατούσε μόνος του στο όρος Νέμπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων δυτικά του Μπρισμπέιν, της πρωτεύουσας της πολιτείας Κουίνσλαντ, όταν έπεσε.

«Αμέσως σκέφτηκα "δύσκολα τώρα γιατί κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκομαι"», είπε ο Πάρκερ στους δημοσιογράφους από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Ο Πάρκερ, ένας έμπειρος πεζοπόρος, δήλωσε ότι προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια μέσω του τηλεφώνου του αλλά το κινητό του είχε καταστραφεί από την πτώση.

Αποφάσισε να συρθεί για περίπου τρία χιλιόμετρα πηγαίνοντας σε μια περιοχή όπου θεώρησε ότι τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης θα τον εντόπιζαν ευκολότερα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται το Reuters και το AFP.

Ο Πάρκερ είπε ότι κατάφερε να αντέξει την επώδυνη διαδρομή που κάλυψε χάρις στα παυσίπονα και στις μπάρες πρωτεΐνης που είχε μέσα στον σάκο του.

«Μπορούσα να κάνω μόνο ένα μέτρο ή ενάμιση μέτρο κάθε φορά προτού κάνω στάση. Χρειάστηκα 40 λεπτά για να ανέβω και σχεδόν δύο μέρες για να συρθώ στην επιστροφή» είπε. Τελικά τον Πάρκερ εντόπισε ένα ελικόπτερο διάσωσης και χθες το μεσημέρι τον απομάκρυνε με ασφάλεια.