Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πεσκόφ: Νωρίς να μιλάμε για αποτελέσματα της επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία



ΜΟΣΧΑ. Είναι ακόμα νωρίς να εκτιμούμε την πορεία της επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Είναι ακόμα νωρίς να το συζητάμε ", απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην ερώτηση, αν ο επικεφαλής του κράτους είναι ικανοποιημένος με την πορεία της επιχείρησης.

Ο Πεσκόφ επίσης υπενθύμισε ότι το διάστημα της δράσης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία ορίστηκε "για το διάστημα της επιθετικής επιχείρησης των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων". "Σημαντικό είναι να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η επιχείρηση για τη στήριξη των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων στη μάχη κατά του ISIS (απαγορευμένη στη Ρωσία τρομοκρατική οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος ") και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων ", κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου.

Η Ρωσία καθορίζει στόχους χτυπημάτων στους τρομοκράτες στη Συρία σε συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις αυτής της χώρας, τόνισε ο Πεσκόφ.

Υπενθύμισε ότι η Μόσχα θα στηρίζει το συριακό στρατό στη μάχη κατά της απαγορευμένης τρομοκρατικής ομάδας "Ισλαμικό Κράτος" (ISIS) και άλλων τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ομάδων.

"Βεβαίως υπάρχει», απάντησε ο Πεσκόφ στην ερώτηση, αν υπάρχει η λίστα αυτών των τρομοκρατικών οργανισμών». «Στην ουσία είναι γνωστές αυτές οι οργανώσεις ".

"Και βεβαίως ότι οι στόχοι καθορίζονται σε συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας ", τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι ο μηχανισμός συντονισμού διάφορων χωρών για τις ενέργειες στη Συρία λειτουργεί, όμως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εμφανίζονται πάμπολλα διαστρεβλωμένα στοιχεία για την κατάσταση γύρω από τη ρωσική επιχείρηση.  "Τώρα πρέπει πάρα πολύ προσεκτικά να αντιμετωπίζουμε όλα τα μηνύματα: υπάρχουν πολύ διαστρεβλωμένα στοιχεία, πάμπολλες διαστρεβλωμένες πληροφορίες, πολλές λανθασμένες πληροφορίες ", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

"Τώρα πολύ προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα μηνύματα: υπάρχουν πολύ διαστρεβλωμένα στοιχεία, πάμπολλες διαστρεβλωμένες πληροφορίες, πολλές λανθασμένες πληροφορίες ", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

"Τώρα απλώς πρέπει να αφήσουμε τα πάντα στους μηχανισμούς πληροφοριακού μηχανισμού για τους οποίους μιλούσε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούν. Και δεν πρέπει να γίνουμε θύματα της διαστρεβλωμένης ερμηνείας ", τόνισε ο Πεσκόφ.

Ειδικότερα, στην παράκληση να σχολιάσει το δηθεν υπάρχον αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να τερματιστούν τα αεροπορικά χτυπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Συρία, ο Πεσκόφ παρατήρησε ότι δεν βρήκε επαληθευμένη ύπαρξη αυτού του αιτήματος. "Και εγώ είδα μηνύματα των ΜΜΕ και δεν άργησα, άρχισα να το ψάχνω (το αίτημα του εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας). Προς το παρόν δεν το βρήκα, γι’ αυτό δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας. Κανένα ΜΜΕ δεν παραθέτει κάποια αιτήματα στα εισαγωγικά ", τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Με ανάλογο τρόπο αντέδρασε στα μηνύματα ότι κάποια χώρα δε στηρίζει τη ρωσική επιχείρηση στη Συρία.