Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πατέρας από το Πακιστάν δολοφόνησε τη 18χρονη κόρη του επειδή αρνήθηκε «κανονισμένο» γάμο



Συνελήφθη ένας πατέρας για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του από τις πακιστανικές αρχές, καθώς εκείνη αρνήθηκε να παντρευτεί το σύζυγό που της είχε διαλέξει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Associated Press, ένας Πακιστανός που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του στην Ιταλία, αφού εκείνη φέρεται να αρνήθηκε έναν κανονισμένο γάμο, συνελήφθη και ανακρίνεται από τις Αρχές στην πρωτεύουσα της χώρας, Ισλαμαμπάντ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο πατέρας της 18χρονης συνελήφθη στο Πακιστάν

Ο Σαμπίρ Αμπάς συνελήφθη στο χωριό του στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ μετά από πληροφορία των ιταλικών αρχών και της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε στο ίδιο μέσο ο αξιωματούχος Ανουάρ Σαΐντ Κίνγκρα.

Η κόρη του, Σαμάν Αμπάς, εθεάθη για τελευταία φορά στα τέλη Απριλίου από γείτονες κοντά στο σπίτι της οικογένειάς της στην αγροτική πόλη Νοβελλάρα, κοντά στην πόλη Ρέτζιο Εμίλια. Λίγες ημέρες αργότερα, ένα βίντεο από το αεροδρόμιο του Μιλάνου έδειξε τους γονείς της, οι οποίοι φέρονται να την πίεζαν να παντρευτεί έναν άνδρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ, να παίρνουν πτήση για το Πακιστάν.

Ο Αμίρ Σαχίν, ένας άλλος ανώτερος ερευνητής της πακιστανικής αστυνομίας, δήλωσε ότι ο πατέρας της γυναίκας αναζητείται από την ιταλική αστυνομία με την κατηγορία της δολοφονίας της κόρης του.

 

Αρνήθηκε να μοιραστεί περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό την επιτήρηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών της χώρας, στην οποία απευθύνθηκε η Interpol για να ζητήσει τη σύλληψη και την έκδοσή του στην Ιταλία σε σχέση με τη δολοφονία της γυναίκας.

Κανένας αξιωματούχος της υπηρεσίας ή του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια, ενώ δεν είναι σαφές αν η χώρα έχει συνάψει συνθήκη έκδοσης με την Ιταλία. Οι αρχές λένε ότι η ιταλική αστυνομία αναζητούσε τον άνδρα αφού διέφυγε στο Πακιστάν μαζί με τη σύζυγό του, η οποία δεν έχει ακόμη συλληφθεί.

 

Οι ιταλικές Αρχές ανακάλυψαν πτώμα κοντά στο σπίτι της οικογένειας

Οι Αρχές στην Ιταλία ανακάλυψαν την περασμένη εβδομάδα ένα πτώμα σε ρηχό τάφο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο σπίτι της οικογένειας. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα της σορού.

Πριν από την εξαφάνισή της, η γυναίκα είπε στον φίλο της στην Ιταλία, ο οποίος είναι επίσης πακιστανικής καταγωγής, ότι οι γονείς της ήθελαν να την παντρέψουν με έναν μεγαλύτερο άνδρα στην πατρίδα τους, αλλά εκείνη αρνιόταν.

 

Συνηθισμένοι οι κανονισμένοι γάμοι στο Πακιστάν

Αφού απευθύνθηκε στις Αρχές, η γυναίκα είχε τη δυνατότητα να μείνει σε ένα καταφύγιο, αλλά αργότερα επέστρεψε στο σπίτι της, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, αφού η οικογένειά της, της έστειλε μηνύματα εκλιπαρώντας την να επιστρέψει, ανέφεραν τότε ιταλικά δημοσιεύματα.

Η Ιταλία έχει ήδη συλλάβει τον θείο της γυναίκας μετά την έκδοσή του από τη Γαλλία. Οι κανονισμένοι γάμοι είναι ο κανόνας μεταξύ πολλών συντηρητικών Πακιστανών και εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στις λεγόμενες δολοφονίες τιμής που εκτελούνται από συζύγους ή συγγενείς ως τιμωρία για υποτιθέμενη μοιχεία ή άλλη παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά.