Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Παρέμβαση της Ουάσινγκτον για να υποχρεωθεί η Apple να «σπάσει» το iPhone



Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέβαλε στο δικαστήριο αίτηση προκειμένου να υποχρεωθεί η Apple να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση να ξεκλειδώσει το περιεχόμενο του iPhone που ανακτήθηκε από έναν εκ των δραστών του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο.

Το FBI τονίζει ότι αποκλειστικός τους στόχος είναι το περιεχόμενο του συγκεκριμένου κινητού και διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει στην κατοχή της τόσο τη «χακαρισμένη» συσκευή (ένα iPhone 5c) όσο και την τεχνολογία που χρησιμοποίησε για να το πετύχει. 

Μέχρι στιγμής, όμως, η εταιρεία αρνείται να συμμορφωθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει την τεχνολογία για να «σπάσει» το κρυπτογραφημένο περιεχόμενο του τηλεφώνου και είναι πολύ επικίνδυνο να τη δημιουργήσει, καθώς αυτό θα έχει συνέπειες «πολύ πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης» και θα αναστρέψει «δεκαετίες επιτευγμάτων» στα θέματα της ασφάλειας.

Η Apple έχει προθεσμία μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου για να ανταποκριθεί στη δικαστική εντολή. Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι δεν θα το πράξει και η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο πλευρό της Apple στέκονται ήδη πολλά ηχηρά ονόματα της Σίλικον Βάλεϊ, μεταξύ των οποίων η Google, το Twitter και το Facebook.