Τρίτη 30 Μαΐου 2023 -

Παρατείνεται για άλλους δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας ΚαϊλήΠροφυλακισμένη παραμένει για άλλους δύο μήνες η Εύα Καϊλή, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Εφετείο των Βρυξελλών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε και η απόφαση για τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος θα παραμείνει στη φυλακή για άλλους δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, έπειτα από την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

Stringer / SOOC

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Βελγίου αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Eύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούμενοι για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του Εφετείου.

Η προδικαστική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και έναν μήνα αντίστοιχα.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου».