Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παραλλαγή Όμικρον – Έξι κρούσματα στη Σκωτία – Η εικόνα της εξάπλωσης στον κόσμο



Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στο Λαναρκσάιρ, και στην ευρύτερη περιοχή της Γλασκώβης και του Κλάιντ.

Οι αρχές ανέφεραν ότι προσπαθούν να εντοπίσουν τις επαφές των θετικών κρουσμάτων για να διαπιστωθεί η προέλευση του ιού.

Η πρωθυπουργός Νίκολας Στέρτζεον θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει στην πιστή τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και στην προειδοποίηση για τον κίνδυνο να εξαπλωθεί η πανδημία και ενόψει των γιορτών.

Η εξάπλωση της Όμικρον στον κόσμο

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των χωρών που ανακοινώνουν ότι έχουν εντοπίσει κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον. Η νέα μετάλλαξη πέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο και τον Ατλαντικό με τον Καναδά να ανακοινώνει δύο κρούσματα που αφορούν ταξιδιώτες από την Νιγηρία.

Οι χώρες που επίσης έχουν εντοπίσει κρούσματα στην επικράτειά τους είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Ιταλία, η Ολλανδία το Βέλγιο, το Ισραήλ, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, και άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου.