Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών



Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Άλαν Ντάνκαν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο πληροφορίες των Times.

«Υπέβαλε την επιστολή παραίτησής του σήμερα το πρωί» σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Ο Αλαν Ντάνκαν, φιλοευρωπαίος και υποστηρικτής της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγόρησε πρόσφατα τον Μπόρις Τζόνσον ότι «πέταξε στα σκυλιά» τον πρεσβευτή του Λονδίνου στην Ουάσινγκτον, αρνούμενος να τον υποστηρίξει στην διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την διαρροή διπλωματικών εγγράφων που περιείχαν αξιολογικές κρίσεις του Βρετανού διπλωμάτη για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του.

Εκφράζοντας την οργή της υπηρεσίας του για τη μεταχείριση του σερ Κιμ Νταρόκ, ο Ντάνκαν είχε δηλώσει στο BBC ότι ο Τζόνσον απέτυχε να στηρίξει τον Βρετανό διπλωμάτη, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα. «Για την ακρίβεια, πέταξε αυτόν τον εξαιρετικό διπλωμάτη στα σκυλιά για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα», είπε.

Ακόμα δώδεκα υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να παραιτηθούν μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph.