Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

25 °C

Σήμερα, 6. Ιουλίου 2020

Παραδοχή Μέι για τον Πύργο της κολάσεως: H στήριξή μας δεν ήταν αρκετήΣυνάντηση με τους επιζώντες του πύρινου Πύργου Γκρένφελ είχε το Σάββατο η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η ίδια η Μέι παραδέχτηκε ότι η στήριξη προς τις οικογένειες τις ώρες που ακολούθησαν την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ «δεν ήταν αρκετά καλή».

Αναφέρθηκε μάλιστα στην «τεράστια αγανάκτηση» από μέρους των κατοίκων που αναζητούσαν απαντήσεις από το δημοτικό συμβούλιο, όπου και ξέσπασαν τα επεισόδια την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο δικαστής που θα αναλάβει να διαλευκάνει τα αίτια της τραγωδίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ενώ επιβεβαίωσε ότι η ίδια θα είναι η υπεύθυνη για την εφαρμογή των πορισμάτων της έρευνας.

Οι ανακοινώσεις αυτές από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με επιτροπή από τους κατοίκους που έζησαν την τραγωδία στην πύρινη κόλαση του Γκρένφελ.

Η αντιπροσωπεία πήγε στη Ντάουνινγκ Στριτ με τη συνοδεία του Γκράχαμ Τόμλιν, του Αρχιεπισκόπου του Κένσινγκτον.

Σε μία σύντομη ενημέρωση μετά την συνάντηση, εκπρόσωπος των κατοίκων δήλωσε ότι «Είχαμε δυόμισι ώρες συνάντηση με την Πρωθυπουργό Τερέσα Μέι και μιλήσαμε για τις απαιτήσεις και όλα όσα περιμένουμε. Θα μάθετε νέα μας σήμερα».

Η Μέι δέχτηκε έντονη κριτική την Πέμπτη όταν απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον τόπο της τραγωδίας.

Νωρίτερα η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι οι 58 άνθρωποι, που παραμένουν αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί.

«Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στον πύργο Γκρένφελ εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει.