Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 -

Πάνω από 50 νεκροί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Ράφα – «Απελευθερώθηκαν 2 όμηροι»Για 128η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τον εφιάλτη για τους Παλαιστίνιους να μην έχει τέλος.

Οι πληροφορίες ότι οι IDF ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση στο νότιο άκρο του θύλακα έχουν προκαλέσει πανικό.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε να του παρουσιάσουν σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα, όπου έχει καταφύγει ο μισός πληθυσμός από τα 2,3 εκατ. των κατοίκων της Λωρίδας.

Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και πολλοί ηγέτες κρατών προειδοποιούν ότι μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης θα προκαλέσει μια «ανθρωπιστική καταστροφή».

«Συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοινώνει η Βρετανία

Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης.

«Οι αρχές διενεργούν έρευνα», ανέφερε η υπηρεσία σε ενημερωτικό δελτίο που μεταφόρτωσε στο X.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκαν δυο όμηροι κατά τη διάρκεια εφόδου των ειδικών δυνάμεων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της δομής υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».

Πάνω από 50 οι νεκροί στη Ράφα – Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Η σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ που εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, πόλη της Λωρίδας της Γάζας πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, η οποία ασκεί την εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο από το 2007.

Η σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ που εξαπολύθηκαν απόψε στη Ράφα, πόλη της Λωρίδας της Γάζας πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε προ ημερών τον στρατό του να προετοιμαστεί να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Ομως οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν πως ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην πόλη θα ήταν καταστροφική καθώς έχουν καταφύγει εκεί τουλάχιστον 1,3 εκατ. εκτοπισμένοι, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θυλάκου για να σωθούν από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις μάχες.