Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πανικός στο Σιάτλ σε διαδήλωση για τη μνήμη του Φλόιντ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κόσμο και ο οδηγός άνοιξε πυρ



Ένταση επικράτησε στο Σιάτλ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

Οδηγός έριξε αυτοκίνητο σε πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζόρτζ Φλόιντ και πυροβόλησε έναν εξ αυτών.

Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που ο άνδρας οδηγεί το αυτοκίνητο πάνω σε οδόφραγμα με τους διαδηλωτές να ορμούν προς το ΙΧ και να αρχίζουν να χτυπούν τον οδηγό πριν αυτός ανοίξει πυρ από το παράθυρο του οχήματος.

Στη συνέχεια, βγαίνει από το αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο, οι διαδηλωτές κάνουν πίσω και τελικά τον συλλαμβάνει η αστυνομία.

Προσοχή. Οι εικόνες είναι σκληρές:

 

 

Ρεπόρτερ των New York Times πόσταρε στο Twitter ένα βίντεο με δηλώσεις του ατόμου που τραυματίστηκε, ενώ μεταφέρεται στο ασθενοφόρο απο τραυματιοφορείς.

Σύμφωνα με το Associated Press ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα άγριων επεισοδίων στη συγκεκριμένη γειτονιά. Το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία χρησιμοποίησε πιστόλι κρότου-λάμψης και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος στο Κάπιτολ Χιλ. Μέλη του δημοτικού συμβουλίου άσκησαν κριτική στην δήμαρχο και τον αρχηγό της Αστυνομίας για τις ενέργειας της αστυνομίας.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας έξι από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και δύο που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.