Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Παιδιά ακόμα και 13 ετών στρέφονται στο ναζισμό και στον σατανισμό μέσω ίντερνετ



Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Βρετανία έχει κάνει πάρα πολλούς να ανησυχήσουν για το φαινόμενο νεαρά παιδιά , ακόμα και στην ηλικία των 13 ετών, να στρέφονται σε ακραίες, εξτρεμιστικές ιδέες μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Telegraph, η έρευνα τα στοιχεία της οποίας επικαλείται, αποκάλυψε μία άκρως επικίνδυνη τάση των νέων οι οποίοι θέλουν να είναι ακόμα πιο ακραίοι. Μάλιστα το άκρως ανησυχητικό είναι ότι η τάση μεταξύ των ακροδεξιώνομάδων είναι ότι τα μέλη τους γίνονται «νεότερα και πιο βάρβαρα», ξεπερνώντας σε ακρότητα τους «παραδοσιακούς» ναζιστές.

Ο Μάθιου Κόλινς, ερευνητής της ομάδας «Hope Not Hate» ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος για την έρευνα σχολίασε ότι οι αναδυόμενες ομάδες αποτελούνται από «έξυπνους, χωρίς ηθική νέους» οι οποίοι δίνουν ηλεκτρονικά ραντεβού σε κρυμμένες περιοχές του διαδικτύου και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να γίνουν πιο ακραίοι».

Τα λόγια του Κόλινς είναι χαρακτηριστικά «βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τον σατανισμό και τη λευκή τζιχάντ. Μοιάζει σαν ο Χίτλερ να μην είναι αρκετά ακραίος για αυτούς πια. Δεν είναι σαν τις παραδοσιακές ακροδεξιές ομάδες. Είναι σίγουρα πιο περίπλοκες και βρίσκουν ο ένας τον άλλον σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και τέτοια πράγματα».

Η έκθεση του State of Hate 2019 διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις πιο ακραίες ομάδες στη Βρετανία σήμερα επηρεάζονται από το «Τάγμα των Εννέα Γωνιών (O9A), αναμφισβήτητα την πιο ακραία ναζιστική ομάδα σατανισμού στον κόσμο».

Ποια είναι όμως αυτή η ομάδα Ο9Α; Λειτουργεί από τη δεκαετία του 60 συνδυάζοντας αποκρυφιστικές και σατανιστικές τάσεις με ακραία μισαλλόδοξο λόγο. Πραγματοποιεί αποκρυφιστικές τελετουργίες υπό την καθοδήγηση ενός «ιερέα», υποστηρίζει την καταστροφή της κοινωνίας και τη «σφαγή» των ανθρώπων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αρκετές από τις αναδυόμενες ομάδες έχουν συνδέσμους με την «Εθνική Δράση», την απαγορευμένη εξτρεμιστική ακροδεξιά ομάδα που διαλύθηκε πέρυσι, όταν 13 μέλη καταδικάστηκαν, σύμφωνα με την έκθεση.