Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ουίλιαμ και Χάρι κατά του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής



Τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό ένωσαν ο δούκας του Κέιμπριτζ Ουίλιαμ και ο δούκας του Σάσεξ Χάρι.

Οι δύο πρίγκιπες κήρυξαν την Τετάρτη την έναρξη της Διάσκεψης για το Παράνομο Εμπόριο Άγριας Ζωής 2018 στο Παλάτι του Σεν Τζέιμς, στο κέντρο του Λονδίνου, παρουσία υπουργών, οικονομολόγων, επιχειρηματιών και ακτιβιστών.

Όπως δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στους συμμετέχοντες -μεταξύ των οποίων και η πρώτη κυρία της Κένυας, Μάργκαρετ Κενιάτα- πρόκειται για μια παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής, επειδή η πρόκληση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής αφορά την παγκόσμια κοινότητα.

Πρόσθεσε, δε, ότι «το έγκλημα αυτό εξακολουθεί να παρεμποδίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, να υπονομεύει το κράτος δικαίου και να στερεί από τις τοπικές κοινότητες μερικούς από τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους τους».

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχε στη συνάντηση της Οικονομικής Ομάδας Δράσης της οργάνωσης United for Wildlife στη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε η «Διακήρυξη του Mansion House», που αφορά το «μαύρο» χρήμα που προκύπτει από την πώληση προϊόντων λαθροθηρίας.

Περισσότεροι από 30 παγκόσμιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί συνεργάστηκαν για να υπογράψουν τη «Διακήρυξη του Mansion House» συμφωνώντας ότι «δεν θα διευκολύνουν εν γνώσει τους ή δε θα ανεχθούν οικονομικές ροές που προέρχονται από παράνομο εμπόριο άγριας ζωής και τη συναφή διαφθορά».