Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Οριστικό: 6 χρόνια φυλακή στον Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ



Ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σε έξι χρόνια  φυλάκισης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πρετόρια για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, το 2013.

Ο πρώην Παραολυμπιονίκης δέχθηκε ψύχραιμος την απόφαση του Δικαστηρίου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα αγκάλιασε την αδερφή του, η οποία είχε ξεσπάσει σε λυγμούς.

Η δικαστής χαρακτήρισε τον Πιστόριους ως “έκπτωτο ήρωα ο οποίος έχασε την καριέρα του", ενώ επεσήμανε ότι μια μεγαλύτερη ποινή δεν θα απέδιδε και μεγαλύτερη δικαιοσύνη.

Η στιγμή που ανακοινώνεται η απόφαση - Φωτογραφία: Skynews

Το 2014 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών αλλά τον Οκτώβριο του 2015 τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής ανέτρεψε τη δικαστική απόφαση, για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών...

Λίγα μόλις λεπτά μετά την τελεσίδικη απόφαση και η κοινωνική κατακραυγή είναι τεράστια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα εκατοντάδες tweets που γίνονται κάθε λεπτό στο hashtag #pistorius , με χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη μείωση της ποινής του Νοτιοαφρικανού σπρίντερ.

Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα