Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Οργή για τη δολοφονία Φλόιντ – Η ανάρτηση Μόσιαλου



Τεράστια η οργή στη Μινεάπολη των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη βίαιη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.
Οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη αποπέμφθηκαν.
Πολλές προσωπικότητες εξέφρασαν τη λύπη τους, για την αδικαιολόγητη βία από τη πλευρά της αστυνομίας, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό και καθηγητής του LSE. Σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναδημοσιεύει το εξώφυλλο του TIME για το τι έχει αλλάξει στην Αμερική από το 1968 μέχρι σήμερα.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων ξέσπασαν ταραχές και σημειώθηκαν λεηλασίες, λίγες ώρες αφού ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του λευκού αστυνομικού που φαίνεται να κρατά με τη βία τον Φλόιντ στο έδαφος.

Το βίντεο που τράβηξαν περαστικοί  δείχνει τον 46χρονο Τζορτζ Φλόιντ με το πρόσωπο στο έδαφος, δεμένο με χειροπέδες, να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» και «μη με σκοτώσεις» την ώρα που ένας λευκός αστυνομικός έχει το γόνατό του πάνω στον λαιμό του.

Ένας δεύτερος αστυνομικός κρατά σε απόσταση τους περαστικούς που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο σημείο, ενώ ο Φλόιντ παύει να κινείται και μοιάζει να έχει χάσει τις αισθήσεις του.