Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το όνομα του Τούρκου προέδρου έδωσαν σε πλατεία και λεωφόρο της Αφρίν Σύροι αντάρτες



Σύροι αντάρτες, που υποστηρίζονται από την Τουρκία και ελέγχουν την Αφρίν, στη βόρεια Συρία,μετονόμασαν μια πλατεία και μια λεωφόρο σε «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»  προς τιμήν του Τούρκου προέδρου, όπως μεταδίδoυν το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.   

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις σε συνεργασίες με Σύρους αντάρτες έχουν καταλάβει την Αφρίν- άλλοτε προπύργιο Κούρδων μαχητών- από τον περασμένο Μάρτιο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που ήρθαν στο φως, το τοπικό «κοινοβούλιο» της Αφρίν αποφάσισε να μετονομαστούν τρεις λεωφόροι στο κέντρο της πόλης, διευκρινίζοντας ότι η Λεωφόρος Κυβερνείου μετονομάστηκε σε Λεωφόρο Ερντογάν.

Μια δεύτερη λεωφόρος μετονομάστηκε σε Λεωφόρος Κλάδου Ελαίας, από την ονομασία της επιχείρησης που εξαπέλυσαν ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του, ενώ η λεωφόρος Νεβρόζ (η κουρδική γιορτή για την έλευση της άνοιξης) μετονομάστηκε σε λεωφόρο Σαλαχουντίν Αγιούμπι. Πρόκειται για μουσουλμάνο μαχητή του Μεσαίωνα, γνωστού στη Δύση ως Σαλαντίν.