Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 -

Οι τραγικές τελευταίες στιγμές του 12χρονου Άρτσι – Συγκλονίζουν οι περιγραφές της μητέρας και της θείας του



Λίγα λουλούδια, σημειώματα και κεριά για τον 12χρονο Άρτσι Μπάτερσμπι, έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν.Ο 12χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στις 12.15 μ.μ. του Σαββάτου (6/8), έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, αφού οι γιατροί αποσυνέδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή στις 10 το πρωί.

Πάλεψε μέχρι το τέλος ο Άρτσι, λένε η μητέρα και η θεία του 12χρονου Βρετανού που ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου.

Οι δύο γυναίκες μίλησαν στους δημοσιογράφους για τις τραγικές τελευταίες στιγμές του.

«Με βαθύτατη θλίψη σας λέμε ότι ο Άρτσι πέθανε στις 12:15 σήμερα. Μπορώ να πω ότι είμαι η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο, ένα τόσο όμορφο αγοράκι και πάλεψε μέχρι το τέλος – και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Η θεία του, Έλα Κάρτερ, μίλησε για τελευταίες στιγμές του αγοριού:

«Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10. Όλες οι ενδείξεις παρέμεναν απολύτως σταθερές για δύο ώρες μέχρι να μειώσουν τον αερισμό. Και τότε έγινε εντελώς μπλε», είπε. Όπως πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Καμία οικογένεια να μην περάσει ποτέ αυτό που περάσαμε εμείς, είναι βάρβαρο».

Η οιικογένεια είχε ζητήσει να μεταφερθεί το αγόρι από το νοσοκομείο σε κέντρο ανακούφισης όπου θα «έσβηνε» δίπλα στην οικογένειά του με αξιοπρέπεια, όπως δήλωνε η οικογένεια. Ωστόσο η προσφυγή απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που έλεγαν ότι θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά του.

Αρχικά οι γονείς του είχαν παλέψει ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη, απορρίφθηκε πρωτόδικα και στο Εφετείο, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Ο Άρτσι ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση στο TikTok καθώς βρέθηκε με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του.

Πηγή: Dailymail  ertnews.gr