Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τις θέσεις τους στο Σεβεροντονέτσκ, λέει ο δήμαρχος της πόλης



Oι Ουκρανοί υπερασπιστες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να κρατήσουν τις θέσεις τους στην ανατολική πόλη Σεβεροντονέτσκ, όπου η κατάσταση παραμένει δύσκολη, δήλωσε σήμερα μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση ο δήμαρχος Ολεξάντρ Στριούκ, με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να υποστηρίζει πως ο Ρωσικός στρατός έχει «απελευθερώσει πλήρως» τις κατοικημένες ζώνες της εν λόγω πόλης.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος δήλωσε πως η Ρωσία στέλνει μεγάλο αριθμό στρατευμάτων με σκοπό να καταλάβει ολόκληρη την πόλη.

Στη Μόσχα, ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, πως «οι κατοικημένες ζώνες του Σεβεροντονέτσκ απελευθερώθηκαν πλήρως» και πρόσθεσε πως «η κατάληψη της βιομηχανικής ζώνης (της πόλης) και των γειτονικών κωμοπόλεων συνεχίζεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι δύσκολη.

Όπως ανέφερε, οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ανατολική πόλη Σεβεροντονέτσκ «κρατούν το έδαφος τους» παρά τις επιθέσεις από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά οι τελευταίες «υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυρές».
«Κρατούμε, αλλά υπερέχουν αριθμητικά και είναι πιο ισχυροί», τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελέσνκι.