Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 -
Ελαφριά βροχή

2 °C

Σήμερα, 29. Ιανουαρίου 2022

Οι ΗΠΑ επιβάλλει κυρώσεις στη σύζυγο του Μαδούρο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντός τουΝέες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας, στοχεύοντας πρόσωπα στο στενό κύκλο του προέδρου Νίκολας Μαδούρο. 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι η σύζυγος του Μαδούρο, Σίλια Αντέλα Φλόρες ντε Μαδούρο, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ελοΐνα Ροντρίγκες Γκόμες και ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπες καθώς και άλλα τρία άτομα. 

 

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν σε αμερικανικό έδαφος τα έξι πρόσωπα, που εντάσσονται στο στενό πυρήνα του Νίκολας Μαδούρο. 

«Ο πρόεδρος Μαδούρο στηρίζεται στο περιβάλλον του για να διατηρήσει την εξουσία ενώ το καθεστώς του λεηλατεί συστηματικά ό,τι απομένει από τον πλούτο της Βενεζουέλας», υποστηρίζει στη δήλωσή του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. «Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους είναι υπεύθυνοι για την τραγική παρακμή της Βενεζουέλας, τα δίκτυα και τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν για να καλύψουν τον παράνομο πλούτο τους», πρόσθεσε.