Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Τραμπ κοντά στην επιλογή Έλληνα ως επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας



Είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κοντά στην επιλογή του επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας; Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, ο Έλληνας ερευνητής Γιάννης Ιωαννίδης είναι ένας εκ των υποψηφίων που η ομάδα του Τραμπ διερευνά.

Ο επικεφαλής αυτή τη στιγμή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας Francis Collins και ο ρεπουμπλικανός Andy Harris είναι εκ των φαβορί για την θέση και πραγματοποίησαν ήδη συναντήσεις με τον Ντ. Τραμπ στις 11 Ιανουαρίου. Στις 10 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε και τον δισεκατομμυριούχο χειρουργό Patrick Soon-Shiong. Επίσης, ο Geoffrey Ling, ένας συνταξιούχος νευροχειρουργός του Στρατού και πρώην Διευθυντής Βιοτεχνολογίας στο Defense Advanced Research Projects Agency δήλωσε πως συναντήθηκε πρόσφατα με την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα. Ο Έλληνας ερευνητής, που είναι επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Stanford, προσπαθεί να προάγει την αναπαραγωγή στη βιοϊατρική επιστήμη. Ο Ιωαννίδης τονίζει ότι δεν έχει προσεγγιστεί από τους συνεργάτες του κ. Τραμπ, όμως πηγές κοντά στην ομάδα του Προέδρου των ΗΠΑ αναφέρουν πως είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για τη θέση.

«Αν με καλέσουν, η πρώτη προτεραιότητα είναι να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την προώθηση αντι-επιστημονικών ιδεών» τονίζει ο κ. Ιωαννίδης, όπως η σύνδεση εμβολίων με τον αυτισμό.