Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Τομ Χανς ανοίγει αλυσίδα σουβλατζίδικων στις ΗΠΑ με την επωνυμία «Souvlaki Hanx»



 

Δεν είναι μόνον ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει Έλληνες πολίτες ή ότι διαφημίζει ανά τον πλανήτη τη χώρα μας, αποτελώντας την καλύτερη ζωντανή διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό. Ο Τομ Χανκς έχει γίνει καθ’ όλα πια Έλληνας, και γαστρονομικά! Ετοιμάζεται να ανοίξει αλυσίδα σουβλατζίδικων στις ΗΠΑ, με την επωνυμία «Souvlaki Hanx» και να τη διαφημίσει δεόντως.

Η ιδέα σφηνώθηκε στο μυαλό του από πέρυσι, όταν για ακόμα ένα καλοκαίρι λιαζόταν στην αγαπημένη του Αντίπαρο, όπου διατηρεί βίλα 450 τ.μ. και την οποία επισκέπτεται εδώ και χρόνια με τη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό, την πασίγνωστη ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, και τα παιδιά τους.
Η εστίαση, όπως σε όλες τις χώρες ανεξαιρέτως, «χτυπήθηκε» ανελέητα τον τελευταίο χρόνο λόγω της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο το πλάνο για αλυσίδα σουβλατζίδικων δεν έφυγε στιγμή από το μυαλό του. Στα επιμέρους, η λέξη «Hanx» μεταφράζεται στην υπογραφή του οσκαρικού ηθοποιού στο Instagram, καθώς και σε πολλά tweets του, είναι κάτι σαν παρατσούκλι του στα social media.

Οι εργάτες έχουν ήδη πιάσει δουλειά για την κατασκευή του εστιατορίου στο Λος Άντζελες που θα στεγάσει το σουβλατζίδικο του Χανκς και σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φροντίζει προσωπικά κάθε λεπτομέρεια. Το παρθενικό του σουβλατζίδικο ο σταρ θα το εγκαινιάσει στο εμπορικό κέντρο «The Grove» στην «πόλη των αγγέλων» και στο opening party αναμένεται να πρωτοστατήσουν όλοι οι ομογενείς, με πρώτη πρώτη την επιστήθια φίλη του και διάσημη ομογενή Νία Βαρντάλος.Το άλλο ενδιαφέρον του «νόστιμου» πρότζεκτ του Χανκς είναι ότι στο πλαίσιο του ελληνοπρεπούς γαστρονομικού του «ανοίγματος» θα λανσάρει στην αγορά ντιπ εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα. Όπως μας μεταφέρουν καλά διασταυρωμένες πηγές, το λογότυπο των ντιπ που θα διατίθενται και σε σούπερ μάρκετ είναι το «Rita Rita», προερχόμενο από το όνομα της συζύγου του. Στο όλο πρότζεκτ, δε, περιλαμβάνεται και επιχείρηση ζύμης υπό την επωνυμία «Rita Wilson’s Pita Bread» (Η πίτα της Ρίτα Γουίλσον).

Οι λεπτομέρειες για το «σουβλακο-μενού» διά χειρός Χανκς αφορούν στις ονομασίες των πιάτων του, όπου διακρίνονται ολοκάθαρα οι ταινίες του: Ανάμεσά τους φιγουράρει ο «Γύρος του Στρατιώτη Ράιαν» από την οσκαρική ταινία «Saving Private Ryan», όπου μάλιστα έπαιζε έναν μικρό ρόλο και ο ομογενής Δημήτρης Γκορίτσας (καίτοι ελάχιστα ακουστός στην Ελλάδα, ήδη από τα 90s έχει καταξιωθεί στις ΗΠΑ ως ρολίστας), οι «Τηγανητές πατάτες του Ναυαγού» (από το επίσης οσκαρικό «Castaway» φυσικά) με φέτα και ρίγανη, και ο «Τερματικός σταθμός» (από το «The Terminal»), πιάτο με γύρο. Παραπονεμένοι δεν θα μείνουν ούτε οι vegans με πιάτα όπως το «Πράσινο καλαμάκι», με ειδικό γύρο από λαχανικά και σόγια, και το «Forrest Gyro», από το «Φόρεστ Γκαμπ» βεβαίως βεβαίως!

Και μη νομίζετε ότι οι μερίδες θα είναι μινιόν, όπως συμβαίνει σε δήθεν λουσάτα εστιατόρια με «στρατιές» αστεριών Michelin (λέμε τώρα) δίπλα στην επωνυμία τους. Οι μερίδες by Τομ Χανκς θα είναι μεγάλες, άκρως χορταστικές, όπως ενημερωνόμαστε. Ταυτόχρονα υπάρχει και παιδικό μενού εμπνευσμένο από το «Τoy Story», το οποίο θα ονομάζεται «Pita Story». Όσο για το timing, ο Χανκς θεώρησε ότι τώρα ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να ανοίξει την αλυσίδα σουβλατζίδικων που σχεδίαζε, καθώς η μεσογειακή διατροφή ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ. Μέσω εκπροσώπου στην ομογενειακή ιστοσελίδα των ΗΠΑ, «Greek Reporter», τονίζει ότι τα εστιατόριά του «θα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει εκ νέου η επανάσταση της ελληνικής κουζίνας. Σκοπός μας είναι η ελληνική κουζίνα να γίνει προσιτή στους πάντες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σταρ μαζί με τη Ρίτα Γουίλσον, τα παιδιά τους και τη Νία Βαρντάλος το καλοκαίρι θα βρίσκονται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα του τρίτου μέρους της σειράς του blockbuster «Γάμος αλά ελληνικά»: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τοποθεσίες που μέχρι τώρα έχουν επιλεγεί για γυρίσματα είναι στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Από την εφημερίδα On Time