Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Τομ Χανκς δώρισε άλλη μια καφετιέρα στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου



Ο αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς πρόσφερε χθες μια καινούργια μηχανή εσπρέσο στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τον «δίκαιο αγώνα τους για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αμερικανική παράδοση».

Αν και το μήνυμα του διάσημου ηθοποιού αποκτά ιδιαίτερη σημασία επί των ημερών στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ –ο οποίος έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Τύπου– στην πραγματικότητα είναι η τρίτη φορά που ο Χανκς αποφασίζει να τέρψει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε μια μικρή και σκοτεινή αίθουσα, με το άρωμα του φρέσκου, ζεστού καφέ.

Τους είχε δωρίσει μια πρώτη μηχανή επί των ημερών στην προεδρία του Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009), όταν εξεπλάγη μαθαίνοντας πως δεν είχαν. Και κατόπιν μια δεύτερη το 2010, επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, όταν έμαθε πως η πρώτη είχε χαλάσει, πειράζοντας τους δημοσιογράφους γιατί δεν την πρόσεχαν.

Αυτή τη φορά, το δώρο του συνοδευόταν από ένα δακτυλογραφημένο μήνυμα, με εικονογράφηση μια γκραβούρα με αμερικανούς στρατιώτες που συνοδεύουν αιχμαλώτους.

«Στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα σας για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αμερικανική παράδοση. Πάνω απ' όλα την αλήθεια», έγραψε ο Τομ Χανκς.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και από το Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τα ΜΜΕ, τα οποία θεωρεί «ανέντιμα», κι ορισμένα εξ αυτών «εχθρούς του λαού», ενώ ο σύμβουλός του Στίβεν Μπάνον θεωρεί τα ΜΜΕ «το κόμμα της αντιπολίτευσης».

Αψηφώντας μια μακρά παράδοση, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι δεν θα πάει στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου την 29η Απριλίου, εξηγώντας αργότερα ότι δεν θέλει να είναι «υποκριτής».