Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ «σώζει» την Παναγία των Παρισίων



Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών brands μόδας Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό δεσμεύτηκε να δώρίσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να ξαναχτιστεί ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, μετά από την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας.

 

Ειδικότερα, ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό, μαζί με την οικογένειά του υποοσχέθηκαν ότι θα δωρίσουν 100 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να βρει ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων την παλιά του αίγλη.

«Ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να διαθέσουμε 100 εκατομμύρια ευρώ από τα κεφάλαια της εταιρείας Artemis για να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανασυγκρότηση της Παναγίας των Παρισίων» δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Η υπόσχεση του Πινό ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ξεκίνησε διεθνή έρανο δεσμευόμενος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων. Μέσω του ομίλου Artemis θα καταβληθεί και το ποσό για την Παναγία των Παρισίων.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν τη δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

 

 

 

 

 

 

Η Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό είναι ζευγάρι από το 2007 και έχουν μια κόρη 9 ετών. Τον Ιανουάριο του 2012, η Σάλμα Χάγιεκ τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, σε ειδική εκδήλωση μαζί τον σύζυγό της Φρανσουά Πινό.

Τα περιοδικά είχαν πάρει φωτιά το 2013 όταν το μοντέλο και ηθοποιός Λίντα Εβατζελίστα αποκάλυψε ότι ο γιός της έχει βιολογικό πατέρα τον Πινό με τον οποίο διατηρούσε παράλληλη σχέση. Η Εβατζελίστα ζήτησε από τα δικαστήρια 10.000 ευρώ την ημέρα για τη διατροφή του γιού της.

Ο Φρανσουά Ανρί Πινό είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Kering, η οποία κατέχει πολυτελή σήματα όπως οι Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen και Balenciaga. Ο πατέρας του εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία καθαρής αξίας ύψους 37,3 δισ. δολ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ είναι επίσης πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Groupe Artemis, ιδιοκτήτη του Οίκου Δημοπρασιών Christies.