Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Κρητικός που έμαθε τους Σουηδούς να πίνουν... καφέ!



 

Έφυγε από την Κρήτη και έγινε... απαραίτητος στους Σκανδιναβούς

Αυτός είναι ο Χανιώτης, με τις πάμπολλες διακρίσεις, που έμαθε τους Σουηδούς να φτιάχνουν, αλλά και να… πίνουν καλό καφέ!

Το πιο σημαντικό προτέρημα ενός καλού μπαρίστα είναι να φτιάχνει καλό καφέ, ο Κώστας Πλιάτσικας, ο Χανιώτης, ο οποίος διαπρέπει στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο Ούμεο, όχι μόνον είναι καλός μπαρίστας, αλλά και βραβευμένος!

Ο Κώστας Πλιάτσικας, είναι ο άνθρωπος που έμαθε και τους Σουηδούς… όχι μόνο να φτιάχνουν, αλλά και να πίνουν… καλό καφέ, καθώς διδάσκει το πώς φτιάχνεται ο καφές, που όπως εξομολογήθηκε στον Λευτέρη Κουμαντάκη και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», είναι το πάθος του!

Πρόκειται για έναν ευρηματικό Κρητικό και συγκεκριμένα Χανιώτη, που διαπρέπει στο εξωτερικό και που εδώ και μερικά χρόνια κερδίζει σε πρωταθλήματα και διαγωνισμούς καφέ, του οποίου οι διακρίσεις βέβαια του… φέρνουν και πελατεία.

Ο Κώστας Πλιάτσικας, έφυγε από την Κρήτη για το μακρινό Ούμεο το 2003 και εγκαταστάθηκε μόνιμα, μαζί με την γυναίκα του, η οποία είναι Σουηδέζα. Πήγε λοιπόν και όχι μόνο κατάφερε να επεκταθεί επαγγελματικά, αλλά έχει διδάξει και σήμερα περισσότερους από χίλιους επιχειρηματίες στη Σουηδία. 

Ο ευρηματικός Κρητικός μιλάει στον Λευτέρη Κουμαντάκη, για το ταξίδι ζωής που έχει κάνει, για το πάθος του για τον καφέ και για το πώς έγινε ένας καλός μπαρίστας.

Παρακολουθείστε το απόσπασμα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», της ΚΡΗΤΗ TV, όπου φιλοξενήθηκε ο Κώστας Πλιάτσικας μέσω skype: