Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ντόβερ: Μεγάλη κινητοποίηση του στρατού για να μειωθούν οι ουρές των φορτηγών



H Βρετανία προχώρησε σήμερα στην ανάπτυξη περισσότερων στρατιωτών στο λιμάνι του Ντόβερ, προκειμένου να μειωθούν οι γραμμές που σχηματίστηκαν από τις νταλίκες μεταφοράς εμπορευμάτων, μετά την έναρξη της διέλευσης των φορτηγών κατά μήκος του καναλιού για τους οδηγούς που είναι αρνητικοί στην COVID-19.

Οι υπηρεσίες φέρι μποτ μεταξύ του Ντόβερ και του γαλλικού λιμανιού στο Καλαί άρχισαν να λειτουργούν και πάλι από χθες, τερματίζοντας τον αποκλεισμό που επιβλήθηκε για αρκετές ημέρες από τη Γαλλία, μετά από τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του κορονοϊού στην Αγγλία.

Η κίνηση των φορτηγών γίνονταν σήμερα αργά μέσω του λιμανιού, καθώς είναι ημέρα αργίας.

Οι περισσότερες από τις νταλίκες βρίσκονται ακόμη παρκαρισμένες κατά μήκος του δρόμου, καθώς οι οδηγοί περιμένουν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ, πριν τους επιτραπεί να οδηγήσουν τις νταλίκες τους, στα φέρι μποτ που διασχίζουν το κανάλι.

Ο στόχος της ανάπτυξης των στρατιωτών εντοπίζεται στη μείωση του χρόνου της αναμονής των οδηγών, ενώ επιπλέον αριθμός 800 Βρετανών στρατιωτών έχουν τώρα αναπτυχθεί στο Ντόβερ, έναντι των 300 στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί αρχικά, σύμφωνα με αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ.