Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 1. Ιουνίου 2020

Νιγηρία: Πειρατές απήγαγαν έξι Τούρκους ναυτικούς από δεξαμενόπλοιοΈξι μέλη του πληρώματος ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου απήχθηκαν από πειρατές στα ανοιχτά της Νιγηρίας, είπε εκπρόσωπος του ναυτικού της Νιγηρίας χθες.

Τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Puli απήχθηκαν περίπου 145 χιλιόμετρα από την ακτή, στις 1:30 π.μ. τοπικής ώρας (4:30 π.μ. ώρα Ελλάδας) χθες, είπε ο Κρις Εζεκόμπε, προσθέτοντας ότι οι έξι, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, "συμπεριλαμβάνουν τον πλοίαρχο, τον υποπλοίαρχο και τον αρχιμηχανικό".

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το ναυτικό θα επιβιβαστεί στο πλοίο για να μιλήσει με τα άλλα μέλη του πληρώματος. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Όμιλο Καπτάνογλου, τους ιδιοκτήτες που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε ότι ο καπετάνιος είναι μεταξύ των απαχθέντων και είπε ότι όσοι παρέμειναν στο πλοίο δεν έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε υγρά χημικά καύσιμα και ταξίδευε στο Καμερούν, πρόσθεσε η Χουριέτ, επικαλούμενη τον δικηγόρο Φέχμι Ουλγκενέρ.