Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν: "Κινούμαστε σύμφωνα με τους στόχους μας κι όχι προς την κατεύθυνση που οι άλλοι μας σπρώχνουν"



Πρώτα ήρθαν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα »βάφτισε» εχθρό, όποιον προσπαθήσει να κινηθεί με λόγια ή πράξεις εναντίον της Τουρκίας.

«Όποιος με λόγια, πράξεις και στάση προσπαθήσει να διχάσει το έθνος μας, να διαμελίσει τη χώρα μας και να καταλύσει το κράτος μας, να ξέρει ότι είναι όλων μας ο μεγαλύτερος εχθρός», δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχει χαλάσει τα παιχνίδια όλων στην περιοχή και κινείται πλέον σύμφωνα με τους στόχους του κι όχι με την κατεύθυνση που θέλουν οι άλλες δυνάμεις να έχει η Τουρκία.

«Ματαιώνουμε ένα-ένα αυτά τα σενάρια και τα παιχνίδια τους. Τα χαλάσαμε στο Ιράκ, στη Συρία, στη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα, σε κάθε διεθνή πλατφόρμα. Τώρα αυτή η χώρα, μαζί με το έθνος της και το κράτος της, κινείται σύμφωνα με τους στόχους της κι όχι προς την κατεύθυνση που οι άλλοι την σπρώχνουν», είπε μιλώντας στο 7ο τακτικό επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στην επαρχία Σιρνάκ, που βρίσκεται στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι όσο και να λένε τι δουλειά έχει η Τουρκία σε κάθε χώρα, εκείνος θα είναι παρών όπου υπάρχει καταπίεση, ενώ παραπονέθηκε που ενώ έχουν ως έθνος υποστεί τα μεγαλύτερα δεινά της ιστορίας, νικητές βγαίνουν… άλλοι.

«Τι μας λένε; Τι δουλειά έχετε εσείς εκεί; Εμείς όπου υπάρχει καταπίεση, είμαστε εκεί. Όπου υπάρχει κατοχή, εμείς δεν θα σώσουμε τα αδέλφια μας εκεί από αυτήν την κατοχή; Ή εμείς δεν θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας; Γιατί κάποιοι ενοχλούνται; Να μας συμπαθάνε. Είμαστε εκεί και θα είμαστε. Είμαστε εκείνοι που έχουν πονέσει, είμαστε εκείνοι που έχουμε χύσει αίμα, είμαστε εκείνοι που έχουμε χάσει παιδιά, αλλά νικητές είναι άλλοι. Πώς μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τόσο στρεβλό;», αναρωτήθηκε.