Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Νεκρό το αγόρι που έγινε διάσημο από την αγκαλιά του σε αστυνομικούς



Το 2014, ένας έφηβος αφροαμερικανός αγκαλιάζει έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας φωτορεπόρτερ απαθανατίζει τη στιγμή και το αγόρι γίνεται διάσημο.

Η φωτογραφία του κυκλοφορεί σε όλον τον πλανήτη μέσω των social media αρχικά και των διεθνών Μέσων στη συνέχεια, ως σύμβολο ειρηνικής αντίστασης κατά της εξουσίας και της αστυνομικής βίας.

Το 2018, ο ίδιος έφηβος, νεαρός άντρας πλέον, γίνεται πρωταγωνιστής σε μία ακόμη ιστορία. Αυτή τη φορά τραγική. Ο Devonte Hart βρέθηκε νεκρός μαζί με την οικογένειά του, μέσα σε ένα SUV που έπεσε στο γκρεμό και τελικά στη θάλασσα σε ακτή της Καλιφόρνιας!

Το ζευγάρι Τζένιφερ και Σάρα Χαρτ, με τα έξι υιοθετημένα παιδιά τους, ταξίδευαν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, αγκαλιάζοντας αστυνομικούς, προκειμένου να προωθήσουν την καμπάνια τους για λιγότερη αστυνομική βία. Η οικογένεια ακολουθούσε έναν τρόπο ζωής μακριά από τις συνηθισμένες ενέργειες της μέσης αμερικανικής οικογένειας. Μεγάλωνε ζώα, καλλιεργούσε λαχανικά και περιόδευε ανά την Αμερική, λαμβάνοντας μέρος σε φεστιβάλ και άλλα events, προωθώντας την ενότητα και την αγάπη.

Τη Δευτέρα, το SUV της οικογένειας εντοπίστηκε σε γκρεμό, στη θάλασσα της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με φιλική οικογένεια, το ζεύγος Hart και τα παιδιά είχαν ξεκινήσει μία νέα περιοδεία. Νεκροί, εκτός από τον 15χρονο Devonte Hart, είναι το ζεύγος, ηλικίας 39 ετών και οι δύο και τα υπόλοιπα παιδιά, ηλικίας από 12 έως και 19 ετών. Τα σώματα του Devonte και δύο ακόμα παιδιών δεν εντοπίστηκαν κατά την έρευνα, καθώς εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν από τα ρεύματα σε μεγαλύτερα βάθη και προφανώς χάθηκαν στον ωκεανό.

Η οικογένεια Hart έγινε διάσημη όταν το 2014, στο Πόρτλαντ του όρεγκον, ο Devonte, σε ηλικία 11 έτών, αγκάλιασε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια μεγάλων επεισοδίων μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου να αθωώσει αστυνομικό που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει πολίτη.

Ο Devonte, με δάκρυα στα μάτια, αγκάλιασε τον αστυνομικό με τα δύο του χέρια, δημιουργώντας το κίνημα «Free Hug», το οποίο εξαπλώθηκε σε όλη την Αμερική και όχι μόνο.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και της ομαδικής αυτοκτονίας, καθώς στο σημείο του δρόμου που έφυγε εκτός πορείας το αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν σημάδια από φρενάρισμα, ή άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι συνέβη ατύχημα.

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σκοτεινή, μετά τις καταθέσεις γειτόνων της οικογένειας, οι οποίοι δήλωσαν ότι το τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά των παιδιών είχε αλλάξει και ο Devonte, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, κτυπούσαν τις πόρτες και ζητούσαν φαγητό! Μάλιστα, ένας γείτονας κάλεσε την υπηρεσία προστασίας ανηλίκων την Παρασκευή, η οποία επισκέφθηκε την οικογένεια στο σπίτι.

Τρεις ημέρες μετά, βρέθηκε στον γκρεμό, στη θάλασσα, το SUV της οικογένειας με το ζεύγος και τα παιδιά μέσα.Στο μεσοδιάστημα αυτό, η Υπηρεσία επιχείρησε να επικοινωνήσει τουλάχιστον τρεις φορές μαζί τους, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, ενώ παίρνει καταθέσεις από γείτονες, γνωστούς και φίλους.