Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νέες ελπίδες να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν



Νέες ελπίδες να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας, το 2007, γεννά η αναγνώριση 43χρονου Γερμανού κρατούμενου ως υπόπτου για την υπόθεση.

Σύμφωνα με  τα στοιχεία που συνέλεξε η Scotland Yard, ο άνδρας αυτός είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία με τροχόσπιτo, την περίοδο όπου στην περιοχή βρισκόταν και το τρίχρονο κοριτσάκι.

«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή, το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», λέει η γερμανική αστυνομία της Γερμανίας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων και έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «άλλη υπόθεση», διευκρινίζει η αστυνομία.

Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν βρουν αυτόν τον νέο ύποπτο.

Ο άνδρας αυτός είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.