Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 -
Μέτριο

3 °C

Σήμερα, 17. Ιανουαρίου 2022

Νέα Ζηλανδία: Bουλευτής των Πρασίνων πήγαινε με το ποδήλατό της να γεννήσει και την έπιασαν οι πόνοι τοκετούΗ βουλευτής των Πρασίνων Τζούλι Αν Γκέντερ στη Νέα Ζηλανδία, η οποία βρισκόταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αποφάσισε να πάει στο μαιευτήριο με το ποδήλατο καθώς είχε συσπάσεις. Ωστόσο την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει την έπιασαν οι πόνοι και γέννησε μια ώρα αργότερα.

“Πράγματι δεν σκόπευα να πάω με το ποδήλατο έχοντας μπει σε διαδικασία τοκετού, αλλά τελικά έτσι έγινε”, έγραψε μετά τη γέννα στη σελίδα της στο Facebook.

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής των Πρασίνων πήγε με το ποδήλατό της στο μαιευτήριο  για να γεννήσει

 

 Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής πήγε με το ποδήλατό της να γεννήσει στο μαιευτήριο  - tomanifesto.gr

Η εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων για θέματα Μεταφορών δεν το έκανε για πρώτη φορά αφού το είχε ξανακάνει πριν από τρία χρόνια όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Γυναικείων Θεμάτων και είχε πάει με το ποδήλατο στο μαιευτήριο για να γεννήσει το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι.

Η 41χρονη πολιτικός, η οποία έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, είναι γνωστή υπέρμαχος της ποδηλασίας.

Όπως είπε η ίδια, οι συσπάσεις της “δεν ήταν τόσο συχνές” όταν αποφάσισαν μαζί με τον σύζυγό της να πάνε στο μαιευτήριο με το ποδήλατο.

Η πρώτη εν ενεργεία βουλευτής που έγινε μητέρα στη Νέα Ζηλανδία ήταν το 1970, ενώ το 1983 μια άλλη βουλευτής έγινε η πρώτη που θήλασε μέσα στην αίθουσα της βουλής.

Τον Ιούνιο του 2018 η Τζασίντα Άρντερν έγινε η δεύτερη εν ενεργεία πρωθυπουργός χώρας που απέκτησε παιδί.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ