Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νέα εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν έπειτα από τρεις εβδομάδες απουσίας



Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και τρεις εβδομάδες έκανε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, με την απουσία του να προκαλεί σενάρια και εικασίες για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ είχε συνάντηση με θέμα τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας του. 

Φορώντας μάσκες, όπως περιγράφει το Reuters επικαλούμενο τα πλάνα της βορειοκορεατικής τηλεόρασης, οι αξιωματούχοι υποδέχθηκαν τον Κιμ καθώς έμπαινε στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του κόμματος. Ωστόσο στη συνάντηση δεν φορούσε μάσκα κανείς- ούτε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Καθώς οι συζητήσεις αποπυρηνικοποίησης με τις ΗΠΑ έχουν παγώσει, στη συνάντηση συζητήθηκαν μέτρα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και για την «αξιόπιστη αντιμετώπιση των επίμονων μεγάλων ή μικρών στρατιωτικής απειλών από τις εχθρικές δυνάμεις», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας», σύμφωνα με το KCNA.

Ο Κιμ έχει κάνει ασυνήθιστα λίγες δημόσιες εμφανίσεις το τελευταίο δίμηνο, ενώ η απουσία του από την εκδήλωση - ορόσημο της χώρας του προκάλεσε έντονες συζητήσεις για την κατάστασης της υγείας του, ακόμα και τη ζωή του. 

Η τελευταία του εμφάνιση, στις αρχές του μήνα, αντί να βάλει τέλος στις συζητήσεις για την υγεία του πυροδότησε σενάρια για εμφάνιση όψι του ιδίου αλλά σωσία του, ενώ μία άλλη εκδοχή για όσα συμβαίνουν στην Πιονγιάνγκ έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο πάλαι ποτέ αστέρας του ΝΒΑ- και συνομιλητής του Κιμ- Ντένις Ρόντμαν.