Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συγκίνηση σε γάμο Αρμενίων σε βομβαρδισμένο ναό..ΕΙΚΟΝΕΣ



Είναι από τις στιγμές που ένα έθνος και ένας λαός αναζητά για να τονώσει το ηθικό του μέσα στην υπέρτατη μάχη για την ελευθερία και την ακεραιότητα του.

 Οι Αρμένιοι καθημερινά δίνουν τρεις μάχες. Η πρώτη απέναντι στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας που προσπαθούν να καταλάβουν περιοχής της ημιαυτόνομης περιοχής του Αρτσάχ (Ναγκόρν Καραμπάχ), η δεύτερη για την επιβίωση τους και η τρίτη για να πείσουν την διεθνή κοινότητα για την άδικη επίθεση του δέχονται.

ap_20282461135206.jpg

Την ώρα που έχει γίνει γενική επιστράτευση και κάλεσμα εθελοντών στους απανταχού Αρμενίους για να ενισχύσουν τις αμυντικές γραμμές, ένα ζευγάρι Αρμενίων καταφέρνει με τη γαμήλια τελετή του να εμψυχώσει όλο το έθνος.

122431368_1779377258887395_6365215595311098577_n.jpg

Είχαν προγραμματίσει το γάμο τους στον καθεδρικό ναό του Σούσι που στις 8 Οκτωβρίου βομβαρδίστηκε από πυρά των Αζέρων (αν και το Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε πως βομβάρδισε το ναό).

Ο ναός καταστράφηκε ενώ τρία άτομα μεταξύ αυτών ένας δημοσιογράφος και ένας Ρώσος μπλόγκερ τραυματίστηκαν σοβαρά.

 Ο βομβαρδισμός δε στάθηκε ικανός να ματαιώσει ή να αναβάλει τα σχέδια του ζευγαριού και μάλιστα ο γαμπρός και ο κουμπάρος πολεμούν στο μέτωπο και προσήλθαν στο γάμο με τη στολή παραλλαγής.

Μέσα στον κατεστραμμένο ναό η τελετή έγινε κανονικά παρουσία λιγοστών συγγενών και φίλων και οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση αλλά και αισθήματα ομοψυχίας και δύναμης στους Αρμενίους.

«Η Νίκη και το Μέλλον ανήκει στο Αρτσάχ», έγραψε ο χρήστης του facebook Ζavarian Getron που έκανε και τη σχετική ανάρτηση.