Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το μυστήριο της μαύρης τρύπας στο Google Maps: Τι εντόπισαν οι χρήστες του Reddit



Για τους περισσότερους ανθρώπους το Google Maps, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις μετακινήσεις τους. Για μία μικρή ομάδα ανθρώπων με έντονο το αίσθημα της περιέργειας είναι ωστόσο μία πηγή μυστηρίων. 

Αν κοιτάξει κανείς πολύ προσεχτικά, μπορεί να εντοπίσει άκρως παράξενες εικόνες, που δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα. Μπορεί πολύ απλά βέβαια να είναι ενδείξεις ότι το Google Maps δεν λειτουργεί και τόσο καλά στη συσκευή σας. 

Όποια και εάν είναι η αλήθεια, οι συζητήσεις που αυτές οι εικόνες πυροδοτούν είναι συνήθως πολύ διασκεδαστικές. 

Αυτό λοιπόν ακριβώς συνέβη όταν ένας χρήστης του Reddit εντόπισε αυτο που ο ίδιος είδε ως μία μαύρη τρύπα στον ωκεανό. «Τι στο καλό είναι αυτό;» έγραψε ο χρήστης kokoblocks στο Reddit. «Αυτό δεν μοιάζει με νησί». Κάποιοι έσπευσαν να απαντήσουν ότι πρόκειται πιθανότατα για μυστική στρατιωτική βάση ή κάποια άλλη περιοχή, που για κάποιο λόγο θεωρείται «απαγορευμένη ζώνη». Το Live Science έγραψε ότι η Google συχνά θολώνει την εικόνα «ευαίσθητων» εγκαταστάσεων όπως οι στρατιωτικές βάσεις ή φυλακές υψίστης ασφαλείας και επομένως αυτό θα μπορούσε να δώσει μία εξήγηση. Άλλοι πάλι εκτίμησαν ότι μπορεί να είναι ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο που προκαλεί αυτό το μαύρο χρώμα, κάνοντάς το να μοιάζει σαν τρύπα. Δεν έλειψαν και εκείνοι που αστειεύτηκαν ότι πρόκειται για το νησί από τη σειρά Lost, ενώ δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι θεωρίες προς πύλη εισόδου στην «Κοίλη Γη». 

Η επίσημη απάντηση απογοήτευσε όλους τους παραπάνω. Η μυστηριώδης μαύρη τρύπα δεν ήταν τίποτα άλλο από το νησί Βοστόκ, βορειανατολικά της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό που στα πραγματικότητα βλέπουμε δεν είναι μαύρο, αλλά ένα πολύ πυκνό δάσος με σκούρο πράσινο χρώμα.