Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 20. Σεπτεμβρίου 2021

Το Μπαλί σχεδιάζει να προσφέρει εμβόλια στους τουρίστεςΤο Μπαλί της Ινδονησίας σκοπεύει να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού, δήλωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι εγχώριοι τουρίστες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στα εμβόλια της AstraZeneca και της Sinovac Biotech της Κίνας. Οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να αγοράσουν ένα εμβόλιο από το Sinopharm της Κίνας, μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Σαντιάγκα Ούνο, δήλωσε ότι το σχέδιο πρόκειται να εγκριθεί από τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο και δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία έναρξης.

Με τον «εμβολιαστικό τουρισμό» να απογειώνεται σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη, το Μπαλί θα μπορέσει να προσφέρει πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν εμβολιασμούς.

Ο τουρισμός στο νησί έχει βυθιστεί λόγω της πανδημίας και το Μπαλί πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του σε ξένους τουρίστες στα τέλη Ιουλίου το συντομότερο.

Παρόλα αυτά, τα νέα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδονησία έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πλημμυρίζοντας τα νοσοκομεία. Το αρχιπέλαγος κατέγραψε 20.694 νέες μολύνσεις τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τον εβδομαδιαίο απολογισμό σε 131.553.