Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Το Μπάκιγχαμ «πολεμά» τους παπαράτσι που φωτογραφίζουν τον πρίγκιπα Γεώργιο



Το βρετανικό Στέμμα, σε μία πρωτοφανή κίνηση, εξέφρασε την αντίδρασή του για το πρωτόγνωρο «κυνήγι» στο οποίο έχουν επιδοθεί φωτογράφοι για να τραβήξουν το δίχρονο πρίγκιπα Γεώργιο, και να πουλήσουν στη συνέχεια έναντι υψηλού τιμήματος τα στιγμιότυπα. 

Το παλάτι, εμμέσως, κάλεσε τα βρετανικά ΜΜΕ να «μποϊκοτάρουν» τις φωτογραφίες, εξαίρωντας τη μέχρι τώρα υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει στο να μην τις δημοσιεύσουν.

Προσφάτως, ΜΜΕ σε άλλες χώρες (όπως τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ) έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του μικρού που είχαν ληφθεί χωρίς την άδεια των γονιών του. 

«Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε όλο και μεγαλύτερος αριθμός παρενοχλήσεων από παπαράτσι του πρίγκιπα Γεωργίου, με μεθόδους που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες» ανέφερε στη δήλωσή του το βρετανικό Στέμμα. «Η μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ ανά τον κόσμο, και όλα τα βρετανικά, έχουν αρνηθεί να τροφοδοτήσουν την αγορά τέτοιων φωτογραφιών» σημειώνει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «ξεπεράστηκε ένα όριο και οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα ήταν απτό ρίσκο ασφαλείας».