Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μόνο με αρνητικό τεστ όποιος θέλει να ταξιδέψει στη Βρετανία



Οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να μεταβούν στη Βρετανία θα οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την αναχώρησή τους με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής Όμικρον του ιού, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, προκαλώντας την οργή του ταξιδιωτικού κλάδου.

Από την Τρίτη στις 04.00 τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδος) «όλοι όσοι είναι ηλικίας 12 ετών και άνω και επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ (αντιγόνου ή PCR)» στο οποίο θα έχουν υποβληθεί το μέγιστο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους «προκειμένου να επιβραδυνθεί η εισαγωγή της νέας παραλλαγής», διευκρίνισε η κυβέρνηση της Βρετανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Σάββατο, το βράδυ.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία όφειλαν ήδη να κάνουν τεστ PCR το αργότερο δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τίθενται σε απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η νέα αυτή υποχρέωση δεν έτυχε καλής υποδοχής από τη βιομηχανία ταξιδιών, η οποία είχε μόλις αρχίσει να ανακάμπτει από το σοκ της πανδημίας της COVID-19