Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητέρα δηλητηρίασε τον δίχρονο γιο της με χάπια που έβαλε στο ποτηράκι του



Μια μητέρα από την Πενσυλβάνια κατηγορείται ότι σκότωσε το παιδί της με παυσίπονα τα οποία έβαλε στο ποτηράκι του.

Το άψυχο σώμα του δίχρονου Μάζικιν Κέρτις εντοπίστηκε από την αστυνομία στις 25 Αυγούστου σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι της Τζένιφερ Κλάρεϊ, η οποία έφερε στους καρπούς της πληγές που παραπέμπουν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Στη σορό του παιδιού δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης, αλλά κατά την αυτοψία ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο εγκέφαλός του είχε περίεργη όψη καθώς ήταν πρησμένος. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν έφεραν στην επιφάνεια την αλήθεια καθώς διαπιστώθηκαν στο αίμα του υψηλά επίπεδα υδροκωδόνης και διφαινυδραμίνης, ουσιών που περιέχονται σε παυσίπονα.

«Είναι μια τρομερή τραγωδία. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια δολοφονική ενέργεια», είπε στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός εισαγγελέας της κομητείας Μπακς, Μάθιου Γουέιντρομπ.

Οι αρχές εντόπισαν στο σπίτι της 42χρονης κατηγορούμενης δύο άδεια μπουκαλάκια που περιείχαν χάπια τα οποία της είχαν συνταγογραφήσει μια εβδομάδα νωρίτερα. Και τα δύο έφεραν καπάκια ασφαλείας, ενώ από το ιατρικό ιστορικό του αγοριού δεν προέκυπτε η ανάγκη χορήγησης παυσίπονων.

«Είναι τρομερά σπάνιο, αν ποτέ έχει συμβεί, να χορηγηθεί από γιατρό οπιοειδές παυσίπονο σε δίχρονο.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για φόνο και το όπλο σε αυτήν την περίπτωση ήταν τα χάπια», ανέφερε ο εισαγγελέας για να προσθέσει: «Το κατά πόσο ήταν προμελετημένος (ο φόνος) ή όχι θα καθοριστεί στη δίκη».
Η κατηγορούμενη παραμένει υπό κράτηση στο σωφρονιστικό ίδρυμα της κομητείας μέχρι να δικαστεί.