Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μινεάπολη: Συνελήφθη ο πρώην αστυνομικός για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ



 Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως συνελήφθη ο αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη και την κακοποίηση του Αφροαμερικανού στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, που τελικά έχασε τη ζωή του.

Λίγο νωρίτερα
Ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλζ έκανε έκκληση σήμερα να σταματήσουν οι βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλονίζουν τη Μινεάπολη μετά τον θάνατο ενός άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, τονίζοντας ότι αναμένει να αποδοθεί «τάχιστα» δικαιοσύνη.
Ο Γουόλζ υποσχέθηκε επίσης ότι θα αντιμετωπιστούν οι φυλετικές ανισότητες που υποκίνησαν τις ταραχές, όμως πρώτα η Εθνοφρουρά θα αποκαταστήσει την τάξη, μετά τις τρεις νύχτες των λεηλασιών, των βανδαλισμών και των εμπρησμών στη Μινεάπολη.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός μαύρου άνδρα τον οποίο βιντεοσκόπησαν περαστικοί να παρακαλά για τη ζωή του και να διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει ενώ ένας λευκός αστυνομικός τον κρατά ακινητοποιημένο στο έδαφος, έχοντας γονατίσει πάνω στον λαιμό του. Ο 46χρονος Φλόιντ πέθανε την Δευτέρα.
«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη στην κοινωνία μας πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», είπε ο Γουόλζ αναφερόμενος στο φυλετικό χάσμα δεκαετιών στις ΗΠΑ. «Δεν γίνεται να έχουμε τις λεηλασίες και την αποθράσυνση που ξεκίνησε», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.