Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μιλάνο: Γιατρός διαγνώσθηκε με κορωνοϊό - Μετείχε σε συνέδριο στην Ελλάδα..



Ιταλός δερματολόγος, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα για συνέδριο, διαγνώσθηκε με κορονοϊό επιστρέφοντας στο Μιλάνο, μέσω Γερμανίας, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην πόλη. Ο γιατρός νοσηλεύεται από χθες,  ενώ σε εξετάσεις υποβάλλονται οι συνάδελφοί του στην κλινική όπου εργάζεται.

Μιλώντας στον ρ/σ  Θέμα 104,6 η κα Σοφία Ζαφειροπούλου, μιλώντας για την ελληνική κοινότητα στο Μιλάνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά για κρούσμα κορονοϊού, ωστόσο πρόσθεσε ότι χτες συνάδελφος της, Ιταλός δερματολόγος, παρουσίασε τον ιό.

Ο συνάδελφός της «βρισκόταν σε συνέδριο στην Ελλάδα, έπειτα πήγε στη Γερμανία και επέστρεψε στην Ιταλία», όπως είπε η ίδια. 

Η κα Ζαφειροπούλου είπε πως ο συνάδελφος της νοσηλεύεται από χτες, είναι καλά αλλά παρακολουθείται και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται εξέταση και στους υπόλοιπους συναδέλφους που ήταν μαζί του, ουσιαστικά δηλαδή σε όλη τη δερματολογική κλινική του Μιλάνο.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση για τον κορονοϊό η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας τόνισε πως το ελληνικό σχολείο και το σχολείο της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, ενώ κλειστά παραμένουν θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία και η Σκάλα του Μιλάνο. Η ίδια πρόσθεσε ότι εστιατόρια, ταβέρνες, φαρμακεία, νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά.