Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μεξικό: Σαφές προβάδισμα του Κεντροαριστερού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές



Σαφές προβάδισμα του κεντροαριστερού υποψηφίουΆντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό.  H ψαλίδα έναντι  του κυριότερου αντιπάλου του ανοίγει εν μέσω επικρίσεων για τον πλουτισμό του και έντονης δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. 

Μετά και το τηλεοπτικό ντιμπέιτ, στο οποίο ο Ομπραδόρ επέκρινε τον Ρικάρδο Ανάγια, που κατατάσσεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, για τον προσωπικό του πλουτισμό, δημοσκόπηση της εφημερίδας Reforma θέλει τον πρώτο να συγκεντρώνει ποσοστό 52% στην πρόθεση ψήφου. Ο Ανάγια βρίσκεται 26 μονάδες χαμηλότερα. «Δεν κερδίζεις καμιά μάχη ξαπλωμένος στο κρεβάτι» σχολίασε ο Ομπραδόρ με ανάρτησή του στο Τwitter.  

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος, πρώην δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, καρπώνεται την οργή των πολιτών έναντι του κυβερνώνοντος κόμματος για τα σκάνδαλα διαφθοράς, την κλιμάκωση της βίας των συμμοριών και την οικονομική επιβράδυνση. Η ατζέντα του δίνει έμφαση στην κοινωνική πολιτική, ενώ υπόσχεται σύγκρουση με τις ΗΠΑ στο μέτωπο του εμπορίου.