Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ευχαριστεί την Αίγυπτο που δέχεται τραυματίες στα νοσοκομεία του Σινά



«Ευχαριστώ τη μεγάλη αδελφική χώρα, την Αίγυπτο, που άνοιξε όλα τα νοσοκομεία της στο βόρειο Σινά για να δεχτεί τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας».

Με τις δηλώσεις αυτές στο λογαριασμό του στο Twitter ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια ευχαρίστησε την Αίγυπτο για το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα, το μοναδικό σημείο διέλευσης μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, για την υποδοχή τραυματιών πολιτών από τη Λωρίδα κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής εορτής Αΐντ Ελ Φιτρ που ακολουθεί της ολοκλήρωσης του ιερού για τους Μουσουλμάνους μηνός του Ραμαζανίου.
«Ευχαριστώ πολύ τον Ερυθρό Σταυρό της Αιγύπτου και όλη τη χώρα και ως λαό και ως κυβέρνηση», προσέθεσε.

«Το άνοιγμα της διέλευσης της Ράφα από την Αίγυπτο σε τραυματίες Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιείται εν μέσω έντονων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών κατά της Λωρίδας, οι οποίες άφησαν νεκρούς περισσότερους από 53 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών, και περισσότερους από 300 τραυματίες», επισημαίνει η εφημερίδα Αλ Αχράμ. Σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και AFP οι παλαιστίνιοι νεκροί ξεπέρασαν τους 60, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά.