Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μέκκα: Σαουδάραβας έριξε το αυτοκίνητό του στο Μεγάλο Τζαμί ενώ μέσα βρίσκονταν πιστοί.



Ένας Σαουδάραβας έριξε σήμερα το αυτοκίνητό του στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας, ενώ μέσα βρίσκονταν πιστοί. Ο άνδρας συνελήφθη και οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. Ωστόσο ανέφεραν πως βρίσκεται σε «μη φυσιολογική κατάσταση».

Οι φρουροί έσπευσαν στον οδηγό του οποίου το αυτοκίνητο πέρασε δύο εμπόδια πριν χτυπήσει μια από τις νότιες εισόδους του τζαμιού την Παρασκευή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Μέκκας και βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι αρχές δεν ταυτοποίησαν τον άντρα, αλλά δήλωσαν ότι φαίνεται να βρίσκεται σε «μη φυσιολογική κατάσταση». «Παρουσιάστηκε ενώπιον εισαγγελέα για να απαντήσει σε πιθανές κατηγορίες», πρόσθεσαν χωρίς να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ιδίως για τα αίτια αυτού του περιστατικού.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Σαουδική Αραβία επέτρεψε στους προσκυνητές να προσευχηθούν στο Μεγάλο Τζαμί μετά από ένα διάστημα επτά μηνών λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και επέτρεψαν σε 15.000 Μουσουλμάνους να κάνουν το λεγόμενο «μικρό προσκύνημα» Umrah. Το Umrah, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους, είχε διακοπεί τον Μάρτιο εξαιτίας του Covid-19

Πηγή: Le Figaro.