Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαχαίρωσε τον συνάδελφό του γιατί του αποκάλυπτε το φινάλε των βιβλίων που διάβαζε



Οι ρωσικές αρχές ερευνούν μια περίεργη υπόθεση που έχει να κάνει με μια δολοφονική απόπειρα που έλαβε χώρα σε έναν απόμερο ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική με πρωταγωνιστές δύο Ρώσους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, ο Sergey Savitsky κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον συνάδελφό του, Oleg Beloguzov με κουζινομάχαιρο, στην καντίνα του σταθμού, γιατί είχε το κακό συνήθειο να του αποκαλύπτει το τέλος των βιβλίων που διάβαζε!

Οι δυο τους βρίσκονταν επί μια τετραετία στον σταθμό «Bellingshausen» στο νησί King George και είχαν βρει διέξοδο στο διάβασμα για να περνούν την ώρα τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 55χρονος Savitsky εξοργίσθηκε όταν ο 52χρονο Beloguzov «συνέχιζε να του αποκαλύπτει το τέλος των βιβλίων πριν τα διαβάσει» με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχραιμία του και να του επιτεθεί με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο 52χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Χιλής με τραύμα στο στήθος και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με πρόβλημα στην καρδιά χωρίς ωστόσο να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Ο Savitsky, που λέγεται πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανταρκτική, μεταφέρθηκε στην Αγία Πετρούπολη όπου συνελήφθη και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. Εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό που σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ συνέβη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ στην καντίνα του σταθμού.

Ο σταθμός βρίσκεται σε απομονωμένο μέρος και τα στελέχη του που συνήθως μένουν για μεγάλο διάστημα εκεί έχουν περιορισμένες επιλογές για διασκέδαση. Διαθέτει τηλεόραση με πρόσβαση σε μόλις δύο ρωσικά κανάλια, αθλητική εγκατάσταση και βιβλιοθήκη.

Ο Alexander Klepikov, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου έρευνας Αρκτικής και Ανταρκτικής, μιλώντας στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ανέφερε: «Είναι και οι δυο επαγγελματίες επιστήμονες που εργάζονται στις αποστολές μας περνώντας μεγάλες περιόδους στο σταθμό. Οι αστυνομικοί ερευνητές έχουν αναλάβει να καταλάβουν τι πυροδότησε τη σύγκρουση, αλλά και οι δύο είναι μέλη της ομάδας μας».

Ο σταθμός πήρε το όνομά του από τον Ρώσο εξερευνητή Fabian von Bellingshausen. Δημιουργήθηκε το 1968 από μια Σοβιετική αποστολή και βρίσκεται σε ένα από τα ελάχιστα μέρη της Ηπείρου που καλύπτεται από τούνδρα και όχι από πάγο. Στην περιοχή υπάρχει και μια μόνιμα στελεχωμένη Ορθόδοξη εκκλησία.

χουν περιορισμένες επιλογές για διασκέδαση. Ο σταθμός διαθέτει τηλεόραση με πρόσβαση σε μόλις δύο ρωσικά κανάλια, αθλητική εγκατάσταση και βιβλιοθήκη.

Ο Alexander Klepikov, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου έρευνας Αρκτικής και Ανταρκτικής, μιλώντας στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ανέφερε: "Είναι και οι δυο επαγγελματίες επιστήμονες που εργάζονται στις αποστολές μας περνώντας μεγάλες περιόδους στο σταθμό. Οι αστυνομικοί ερευνητές έχουν αναλάβει να καταλάβουν τι πυροδότησε τη σύγκρουση, αλλά και οι δύο είναι μέλη της ομάδας μας".

Ο σταθμός που πήρε το όνομά του από τον Ρώσο εξερευνητή Fabian von Bellingshausen δημιουργήθηκε το 1968 από μια Ρωσο-Ανταρκτική αποστολή και βρίσκεται σε ένα από τα ελάχιστα μέρη της Ηπείρου που καλύπτεται από τούνδρα και όχι από πάγο. Στην περιοχή υπάρχει και μια μόνιμα στελεχωμένη Ορθόδοξη εκκλησία.