Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λευκός καρχαρίας 6 μέτρων γύρω απο κλουβί με δύτες



Mερικά καταπληκτικά φωτογραφικά καρέ με τον κορυφαίο θηρευτή των ωκεανών κατάφερε να απαθανατίσει ένας διάσημος «κυνηγός» της άγριας ζωής.

Ο John Maher, ένας 32χρονος επαγγελματίας φωτογράφος, είχε καταδυθεί με κουβί ασφαλείας στο βυθό πλησίον του νησιού Γουαδελούπη στον Κόλπο του Μεξικό, όταν ο 6μετρος καρχαρίας έκανε την επιβλητική εμφάνισή του, προκαλώντας δέος κι ανατριχίλα στους δύτες, παρά το γεγονός ότι προστατεύονταν από τα ειδικά ατσάλινα κλουβιά.

Ο φόβος κι ο τρόμος των θαλασσών του πλανήτη, υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και σέρφερ, έκανε τη διερευνητική του βόλτα, κυκλώνοντας τουλάχιστον 2 φορές το κλουβί με τους δύτες, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε αμέριμνος σε αναζήτηση του επόμενου γεύματός του.

Παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται πολλές προσπάθειες για να κατανοήσουμε τις συνήθειες των τεράστιων ψαριών, η διαμονή τους στα βάθη των αχανών ωκεανών καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την καταγραφή επαρκών δειγμάτων, ενώ κι ο απαιτούμενος εξοπλισμός ασφαλείας για την κινηματογράφιση στο φυσικό τους περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δαπανηρός.

Πάντως, οι δύτες που έζησαν αυτή την εμπειρία εμφανίστηκαν εκστασιασμένοι από την στενή τους επαφή με τον 6μετρο καρχαρία, ενώ οι επιστήμονες υπολογίζουν το βάρος του στους 2 τόνους, γεγονός που τον ανάγει στα μεγαλύτερα καταγεγραμμένα δείγματα της ιστορίας.