Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Λαγκάρντ: Μια γυναίκα στο Λευκό Οίκο; Και γιατί όχι;



H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν θα της κακοφαινόταν καθόλου το ενδεχόμενο να εκλεγεί μία γυναίκα στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

«Και γιατί όχι;» απάντησε η διευθύνουσα σύμβουλος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, όταν της ζητήθηκε η άποψή της για την πιθανότητα μια γυναίκα να αναλάβει για πρώτη φορά τα ηνία της ισχυρότερης δύναμης παγκοσμίως.

Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά φέτος, εάν η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον επικρατήσει του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Χωρίς να αποκαλύψει τον υποψήφιο της προτίμησής της στις αμερικανικές κάλπες, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε σε ένα γενικότερο πλαίσιο ότι το να εκλέγονται γυναίκες στις ηγεσίες θα συνιστούσε μια «καλοδεχούμενη αλλαγή».

«Βλέπω τον ρόλο των γυναικών να μεγεθύνεται στο σύνολο των χωρών» σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Ταμείου, αναφέροντας ιδιαίτερα το παράδειγμα της Βρετανίας.

«Όταν βλέπω τα πολιτικά προγράμματα στη Βρετανία, οι γυναίκες αναδεικνύονται. Όταν κοιτάζω τα πρόσωπα εκείνα που ανέλαβαν ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το Brexit, βλέπω γυναίκες» τόνισε η Λαγκάρντ που υπήρξε η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.